Duális képzés – saját munkavállalók képzése

Duális képzés

Egy vállalkozás esetében, a saját tevékenységéhez kapcsolódó szakmai oktatás esetén a saját munkavállaló képzésébe a munkáltató is bekapcsolódhat, melynek során a munkavégzés közben sajátíthatják el a munkavállalók a képzés gyakorlati elemeit. A munkáltató ennek fejében a jogszabályoknak megfelelően jelentős adókedvezményt érvényesíthet.

A munkáltató többek között jelentős mértékben számolhat el képzési normatív támogatást amelyet a befizetendő szociális hozzájárulási adó terhére érvényesíthet minden hónapban.

Felnőttképzési tanácsadás

Hozzáadott érték

A duális képzésben való részvétellel a munkáltató és a munkavállaló is profitál, hiszen a vállalkozás többlettudáshoz jut, a munkavállaló szakmai képesítést szerez. Ezáltal a munkatársak lojalitása és munkaerőpiaci értéke egyaránt növekszik, miközben a munkáltató jelentős adókedvezményt is elszámolhat.

Piacképes gyakorlati tudás

Mivel a munkáltató cég a képzésben aktívan vesz részt, a munkavállalók, a szakmai képzésben résztvevők az aktuális és legfrissebb technológiai, piacképes és valós gyakorlati tudás birtokába jutnak. A képzést követően államilag elismert szakmai végzettséget szereznek ami mind a munkáltatónak, mind pedig a munkavállalónak hozzáadott értéket jelent.

A választható képzések listáját ide kattintva tekintheti meg!

Munkavállalói előnyök

A munkavállaló a munkahelyi feladatai ellátásával egyidejűleg többlettudáshoz és államilag elismert végzettséghez jut. Ezen felül a képzés időtartama alatt munkabérkiegészítést is kap, valamint munkabérének egy része SZJA mentessé válik.

Szakértői segítség

A duális képzésben történő részvétel - bizonyos feltételeknek megfelelve, valamint a jogszabályi kereteket szigorúan betartva - minden, Magyarországon működő vállalkozás számára elérhető, megvalósítható.

A saját munkavállalók képzése egyre népszerűbbé és keresettebbé válik a munkaerőpiacon, azonban annak megvalósítása és a feltételeknek való folyamatos megfelelés, a különböző jogszabályok betartása és betartatása komoly szakértelmet és gyakorlatot kíván.

Szakértői szolgáltatásommal biztosítom a cég felkészítését, valamint végigvezetem a duális képzőhellyé válás folyamatán. Segítséget nyújtok az érintett intézményekkel és szervezetekkel történő kapcsolattartásban is (szakképző iskola, szakképzési centrum, kamara), továbbá segítek a tevékenységet meghatározó jogszabályok értelmezésében és a jogszabályoknak megfelelő működés kialakításában is.

Keressen bizalommal és egy személyes megbeszélés keretein belül egyeztessük az Ön számára legideálisabb megoldást!