Az én vállalkozásom is érintett?

Az én vállalkozásom is érintett?

Talán a legaktuálisabb kérdés, ami most mindenkit foglalkoztat a felnőttképzési piacon, hogy mi számít felnőttképzési tevékenységnek és mi nem? Milyen tevékenységek tartoznak az új felnőttképzési törvény hatálya alá? Min múlik és milyen módon dől el, hogy valaki felnőttképzőnek minősül-e? Ki és milyen formában ellenőrzi mindezt és milyen következményei lehetnek annak, ha valaki nem (vagy rosszul) teljesíti kötelezettségeit?

A felnőttképzési törvény változásával az egyik, ha nem a legfontosabb kérdés és feladat minden érintett számára, hogy tisztán lássa és értse a kulcsfogalmakat, definíciókat, legelsőként is azt, mi tekintendő felnőttképzésnek? Amennyiben nem teljesen egyértelmű a kérdés megválaszolása, érdemes részletesen megvizsgálni a jogszabályi környezetet , magát az adott tevékenységet és megismerni a kulcsdefiníciókat.

2020. szeptember 1-től kezdve – a hatályos Felnőttképzési törvény alapján - minden képzési, oktatási tevékenység engedélyezési vagy bejelentési kötelezettséggel jár! A nem jogszabályban foglaltak szerint végzett képzési tevékenység súlyos jogkövetkezményekkel járhat!
Felnőttképzési tanácsadóként segítek Önnek kiigazodni az „új rendszer” sajátosságaiban, a felnőttképzési törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek értelmezésében, az Ön vállalkozására, tevékenységére vonatkoztatva. Ne kockáztassa vállalkozását, végezze tevékenységét az aktuális jogszabályoknak megfelelően.

Amiben segíthetek Önnek:
• Felnőttképzési tanácsadás (milyen formában és keretek között érdemes felnőttképzést folytatnia, milyen feltételeknek kell megfelelnie, milyen kötelezettségei vannak)
• Felnőttképzési tevékenység adminisztrációja (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer regisztráció és adatszolgáltatás)
•  Új jogszabály szerinti engedélyezési, bejelentési kötelezettségnek való megfeleltetés
• Képzésmarketing (célzott on-line marketing csomagok, webszerkesztés és webfejlesztés, adminisztrációt és törvényességi keretet támogató automatizmusok)